Ambities voor 2019

Ambities voor 2019

2018 was een jaar waarin ik geen doelen stelde. Ik bouwde rustig mijn conditie weer op en legde een goede basis voor 2019. Dat wil zeggen dat ik dit jaar een versnelling hoger kan schakelen en dat een paar voornemens/doelen/ambities/whatever niet kunnen ontbreken.

5.000 km fietsen

In 2018 fietste ik meer dan 2.600 km en in 2019 wil ik er minstens 5.000 fietsen. Dat is ongeveer een verdubbeling, maar ik denk dat het – mits een extra inspanning – zeker haalbaar is. De eerste rit staat morgen gepland, wat me al meteen een voorsprong bezorgt ten opzichte van vorig jaar, want toen sprong ik pas in mei voor het eerst op de fiets.

Mini bikepacking trip

Als je me zou vragen wat ik zo leuk vind aan fietsen, dan is het antwoord: de natuur, de landschappen, nieuwe plekken ontdekken, en het avontuur. Ik volg een aantal bikepackers op Instagram en hun (meestal adembenemende) foto’s, doen me dromen van bikepacking trips naar exotische landen. Maar laten we beginnen bij het begin. Mijn allereerste bikepacking trip moet nog uitgestippeld en gereden worden, en dat wil ik doen in 2019. Ik denk aan een dag of twee/drie in het zadel, een mini bikepacking trip in eigen land.

Women’s 100 & Festive 500

Mijn deelname aan de Women’s 100 is een jaarlijkse traditie geworden, dus die staat opnieuw op het programma in 2019. De Festive 500, daarentegen, staat al een hele tijd op mijn bucket list, maar geraakt maar niet afgevinkt. De belangrijkste reden? Al die uren die ik zou doorbrengen op de fiets, spendeer ik liever aan family quality time, zeker tijdens de feestdagen. De volgende editie is er gelukkig pas eind dit jaar. De kleine is dan weer een jaartje ouder, wat het hopelijk gemakkelijker maakt om langer en verder te fietsen tijdens de eindejaarsperiode.


Zo, dat zijn de belangrijkste. Ik wil ook wat meer cyclo’s doen in 2019 (uitgestippelde routes en bevoorrading onderweg is toch zo’n gemak), enkele QOM’s binnenhalen en sparen voor mijn droomfiets – een 3T Exploro.

Wat zijn jouw (fiets/sport)ambities voor 2019?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.